1 Ich folge
fleuggins

Hass Associates

Hass and Associates Accounting Tax Preparation Vad de nya Obamacare skatterna innebära för din retur

Hass and Associates Accounting Tax Preparation Vad de nya Obamacare skatterna innebära för din retur

 

Vi visste alla de prisvärda sjukvårdslagen kommer för att påverka mer än typ av sjukförsäkring kan vi har, och om du är en av de översta två skatt parenteserna, är du bland de lyckliga som betalar för mycket av ACA genom två nya skatter. Den nya Medicare skatten är ytterligare 0,9% tas från lönecheckar på alla som tjänar mer än tröskelbeloppet, och skatten på netto investeringar inkomst (NII) tar en extra 3,8% på vinsten från investeringar. (Den senare är förutom den högre skatt på kapitalvinster som övre-inkomst skattebetalare redan betalar.)

 

Vad mer, eftersom tröskelvärde beloppen för både den ytterligare Medicare och de NII skatten inte kommer att öka baserat på inflationen, som den alternativa lägsta skatt, fler skattebetalare kommer att finna sig med dessa nya skatter som tiden går och inkomsterna stiga.

 

Ytterligare 0,9% Medicare skatt gäller när din inkomst från ett jobb ("lön") överstiger ett visst belopp:

                          

"Många människor inte förstår de nya skatteregler," säger Karen Goodfriend, CPA och personlig finansiell Specialist (PFS) som arbetar i Los Altos, Kalifornien "det är komplicerat. Det finns nya skatter och nya trösklarna."

 

Som fler och fler amerikaner är att slutföra sina skattedeklarationer för 2013, är de vakna precis hur stor en tugga dessa skatter kan ha.

 

Ytterligare 3,8% netto investeringar inkomstskatt gäller om: en) du har Nettointäkterna från placeringarna och 2) din modifierade justerat bruttoinkomst överstiger följande tröskelvärden. Observera att dessa är samma dollarn belopp som ovan med undantag för "kvalificera Änklingen med underhållsberättigat barn,".

                           

Obs: trösklarna för både nya skatter inte är indexerade för att öka inflationen.

Det är svårt att minska effekterna av den extra Medicare skatten om du inte är din egen chef. En fördel med att vara egenföretagare är att du ofta kan styra tidpunkten för din inkomst. Om du kan driva inkomst i följande år, skulle du kunna hålla din löner överskrider tröskeln för din ansökan status. Om du arbetar för någon annan, då är det bästa du kan hoppas att ditt företag ger dig viss flexibilitet att dröjsmål mottagandet av din bonus till och med den 1 januari.

 

Enligt lag, din arbetsgivare måste automatiskt hålla inne den extra Medicare skatten när din inkomst överstiger tröskelvärdet. Problemet är att om du och din make som båda arbetar utanför hemmet och varken er individuellt tjänar mer än tröskelvärdet, du kommer fortfarande att ansvariga för denna skatt om din gemensamma inkomst är mer än $250.000. Om du inte har haft detta tas ur din lönecheckar, måste du skriva en check för detta belopp när du lämnar in din deklaration. Dessutom, kan du vara föremål för en straffavgift för underbetalning din skatt för det föregående året. För att undvika detta, rekommenderar American Institute of CPAs du öka din lön källskatt eller betalar kvartalsvis beräknad skatt.

 

MAXA din pensionering bidrag

Eftersom pengar du bidrar till din arbetsgivare sponsrade pensionsplan är avdragsgilla, kanske du undrar om detta är ett sätt att minska din lön så de är under den nivå där den ytterligare 0,9% Medicare skatten sparkar i. Bra försök. Medicare och Social trygghet skatter beräknas innan din pension plan bidrag beaktas.

 

Men det är ingen anledning att slack off på din 401 (k). Bidrag till företaget sponsrade planer samt traditionella IRAs kommer fortfarande minska din beskattningsbara inkomst. Och som kommer att påverka vare sig du är skattepliktiga nettointäkter investeringar.

 

"Ju förr du bidra till en tax-latent återlösenskonto, desto bättre. Inte bara gör detta minska din beskattningsbara inkomst, det hjälper till att bygga pensionsinkomster,"säger John Sweeney, executive vice president på Trohetinvesteringar. Om du har en 401 (k), 403(b) eller 457 plan genom arbete, är utöver det högsta belopp du kan bidra $17.500. Men om du är ålder 50 eller äldre, är maximalt $23.000 tack vare $5,500 "catch-up bidrag."

 

Det mesta du kan bidra till en traditionell eller Roth IRA är $5,500, plus en annan $1,000 om du kvalificerar dig för en catch-up bidrag.

 

Sista hopp (för 2013)

Vid denna punkt, säger Sweeney, "du kan inte göra mycket att påverka din 2013 avkastning än göra ett IRA bidrag." Men istället för att vänta tills denna tid nästa år att komma med pengarna för din 2014 IRA bidrag, han föreslår att du komma igång nu. "Sätt ett par hundra dollar per månad i [din IRA]". Praktiskt taget varje fondbolag har en fri, automatisk investerar plan och kommer att dra av det belopp du anger från ditt bankkonto på ett visst datum varje månad.

 

Fördelen med denna metod, kallad "dollar kostnad genomsnitt," är tvåfaldigt: inte bara du skörda vad vinner marknader leverera under hela detta år, du också börja att leva på mindre inkomst. "Du lista ut hur att göra små justeringar så att du sparar 10-15% av din inkomst," säger Sweeney. Han har hävdat att om du kan lära dig att leva på 85% och 90% av vad du tjänar, "du kommer att bli bättre på sikt. När du är pensionerad, din utgifterna nivå justeras lägre och du har en trevlig boet ägg."

 

Fick HSA?

Om din arbetsgivare ger dig valet att bidra till en hälso-sparkonto, kan detta också bidra till att minska din beskattningsbara inkomst. Tänk på en HSA som en IRA för sjukvårdskostnader. Det minskar din nuvarande skatteutgifterna eftersom bidrag är avdragsgill och det minskar din framtida skatter eftersom uttag är skattefria, förutsatt att de används för kvalificerad sjukvårdskostnader. Om du fortfarande arbetar och har råd, rekommenderar Sweeney inte att ditt HSA-konto för att täcka mindre sjukvårdskostnader som recept och samarbete betalar. Ju mindre frånträda du ditt HSA idag, desto mer pengar du ska ha i framtiden. Sjukvårdskostnader tenderar att öka som du ålder. När du är pensionerad och inte längre får en lönecheck, han säger ditt HSA representerar "en pool av pengar som vuxit skattefria."

 

Tror barn (eller barnbarn)

Medan det inte kommer att ha någon inverkan på beloppet på den inkomst som för närvarande är föremål för skatt, uppmuntrar Goodfriend klienter--varav många kommer från rika Silicon Valley området--att överväga en 529-college sparplan. De pengar som investerats i dessa konton växer skattefri om den används för kvalificerad utgifter och som hon påpekar, "du minimera den inkomst som kan vara skattepliktiga inkomster investeringar" i framtiden.

 

Ge bort-Smart

Om du är charitably benägen, inte skriva en check! Istället donera uppskattad egenskap till välgörenhet istället för att sälja det själv. Detta förhindrar du att knuffas in i en högre skatteklass och potentiellt över tröskeln för investeringar inkomstskatt. Och eftersom en välgörenhetsorganisation som inte betalar skatt när det säljer värdepapper, den tar emot alla intäkterna--inte bara beloppet som efter skatt.

 

Ms. Buckner är en pension och finansiell planering Specialist och instruktör i Franklin Templeton investeringar globala akademin. Åsikter som uttrycks i denna artikel är endast Ms. Buckner eller enskilda kommentatorn identifierade däri, och är inte nödvändigtvis synpunkter från Franklin Templeton investeringar, som inte har granskat och ansvarar inte för innehållet.

Hass and Associates Accounting Tax Preparation Vad de nya Obamacare skatterna innebära för din retur

 

Relaterade artiklar:

http://hassassociates.org/

http://hassassociates.org/about-us/

http://hassassociates.org/category/accounting-review/